1. /
  2. Etusivu
  3. /
  4. Rakennusala

VIDEOT

MENNÄÄN RAKSALLE

Talonrakentaja

Talonrakentajana pääset rakentamaan uutta tai korjaamaan vanhaa sekä näkemään työsi tuloksen. Työmaalla pääset tekemään perus-, runko- ja valmistustöitä, muurausta, laatoitusta. Opit toimimaan rakennuspiirustusten mukaisesti.

Keskeinen sisältö

Rakentamisen työmenetelmien hallinta, rakennuspiirrustusten lukutaito, materiaalin tuntemus, rakentamiseen liittyvien käsityö- ja sähkötyökalujen käyttö.

Työtehtävät

Kirvesmiehen, muurarin, laatoittajan, betoniraudoittajan, massiivipuurakentajan ja betonityöntekijän, elementtirakentajan työtehtävät, maalaus- ja tasoitustyötehtävät.

Tervetuloa opiskelemaan Kurikkaan, Lapualle, Seinäjoelle tai Ähtäriin!

MAARAKENNUSKONEENKULJETUKSEN OSAAMISALA – ISOT KONEET VAATIVAT HARKINTAKYKYÄ

Maarakennuskoneenkuljettaja

Maarakennusalan työllisyysnäkymät ovat hyvät; työmaat ja työtehtävät takaavat vaihtelevan työn. SORA-tutkinto: Henkilöllä ei saa olla sellaisia synnynnäisiä tai hankittuja sairauksia, jotka vaarantaisivat hänen oman tai muiden lähellä työskentelevien terveyden tai turvallisuuden.

Mitä opiskellaan?

  • rakentamisen työmenetelmiä, maarakennuskoneenkuljetuksen työmenetelmiä, C-ajokortti
  • maarakennustekniikan työsuunnitelmien ja piirustusten lukutaitoa, maarakennusmateriaaleja

Työtehtävät

maarakennuskoneiden, esim. kaivinkoneen ja pyöräkuormaajan, käyttö tavanomaisissa maarakennusalan tuotanto- ja kunnossapitotöissä, koneiden ja materiaalien siirrot (C-ajolupakoulutus)

Opiskelupaikkana Rengonharju